İletişim
flo mağazacılık

taşocağı caddesi no:24 bağcılar 34217
İstanbul/türkiye
444 3 FLO(356)


Oversize Modası Geri Dönüyor

Oversize Ne Demek? Oversize Modası Geri Dönüyor

Oversize modası kısa sürede yerini zamansız parçalardan biri olarak sağlamlaştırdı. Özellikle pandemi sürecinde evde tercih edilen bu tişörtlerin rahatlığı sonrasında sokak modasının bir parçası haline geldi. Daha çok kısa kollu tişört olarak karşımıza çıkan oversize trendi, muhtemelen artık moda dünyasının ayrılmaz bir parçası oldu. Oversize, kıyafetlerin normalden daha büyük, bol ve geniş kesimlerle tasarlandığı bir tarzı ifade ediyor. Bu tarz, son yıllarda son derece popüler hale gelmenin yanı sıra, pek çok moda severin tercih ettiği bir trend halinde. Geniş ve rahat kesimler, modern stilin önemli bir parçası oldu. Hem erkek hem de kadınlar için sayısız alternatifte üretilen oversize ürün bulunuyor. Tişört, kazak, elbise, ceket, trençkot, mont gibi akla gelebilecek sayısız kıyafeti oversize modelde bulmak mümkün. Peki, oversize ne demek? Rehberimizde sizin için oversize tarzının nasıl geri döndüğünü ve neden popüler olduğunu keşfedeceğiz. Bununla beraber oversize kıyafetlerin nasıl kombinleneceği ve bu trendin nasıl benimsenebileceği konusunda ipuçları da sunacağız!

Oversize Ne Demek?

Oversize terimi ürünlerin beklenen veya standart boyutlardan daha büyük ve geniş olması olarak tanımlanıyor.  Bu kesim, boyutlarından fazla bir egoya sahip olan ve varlığıyla sınırları zorlayan bir şeyin ifadesini de içeriyor. Yani kuralları kırmaktan ve sıradanlığın ötesine geçmekten hoşlanan bir isyankar gibi de düşünebilirsiniz. Öyle ki, standardın sınırlarını aşan bir büyüklük ve çarpıcılıkla da dikkat çekiyor. Bu yönüyle de her zaman dikkatleri üzerine çekerek herkesi etkileyici bir şekilde cezbediyor. Oversize, kendine güvenen, cesur ve benzersiz olma özelliği de gösteriyor. Dünyanın geri kalanına farklı bir perspektif sunarak sınırları aşmanın cesaretini temsil ediyor.

Oversize Kıyafetlerin Özellikleri Neler?

Oversize kıyafetler,  normal bedenin üzerinde daha bol ve geniş bir kesime sahip olan giysiler olarak biliniyor. Bu kıyafetler hem erkek hem de kadın kullanıcıların daha salaş giyim tarzına sahip olmasını sağlıyor. Bundan dolayı da birtakım özellikler taşıyorlar. Bunlar ise şöyle:

  • Oversize kıyafetlerin temel özelliğinden biri vücut hatlarını sarmayacak şekilde bol ve geniş bir kesime sahip olmaları oluyor. Bu sayede daha rahat bir giyim deneyimi sunuyorlar.
  • Oversize ürünler vücuda tam oturmayan bir kesime sahip olduğu için üstün konfor ve rahatlık sunuyorlar. Daha fazla hareket özgürlüğü sağlayarak giyen kişiye ferahlık hissi veriyorlar.
  • Son yıllarda oversize kıyafetler popüler hale geldiğinden pek çok moda trendinde de ön plana çıkıyor. Sadece rahatlık sağlamakla kalmayıp modern ve stil sahibi bir görünüm de veriyor.
  • Oversize kıyafet çeşitleri katmanlı giyim için ideal bir seçenekte oluyorlar. Örneğin, oversize bir kazak veya ceket üzerine daha ince bir kıyafet ekleyerek farklı katmanlar oluşturabiliyor. Bununla beraber tarz daha da dinamik hale gelebiliyor.
  • Oversize parçalar, cinsiyetler arasında yaygın olarak kullanılan bir tarzı da oluşturuyor. Hem erkekler hem de kadınlar bu tarzı benimseyerek oversize kıyafetleri ortak giyebiliyorlar.
  • Sokak modası ve gençler arasında popüler olan oversize, renkli bir kullanım sunuyor. Bu tarz, casual veya streetwear tarzını tamamlıyor. Bununla beraber de gençlerin tarzlarını ifade etmelerine yardımcı oluyor.
  • Oversize kıyafet çeşitleri, her vücut tipine uygun oluyor. Farklı bedenlere sahip insanlar bu tarzı benimseyerek rahat bir şekilde giyebiliyor. Giyilen oversize kıyafetlerle istenilen vücut hatlarını gizleyebildiğiniz gibi vurgulayabilirsiniz.

Oversize kıyafet çeşitleri rahatlık, tarz ve modern bir görünüm için vazgeçilmez oluyor. Herhangi bir beden tipine uyum sağlayabilir ve farklı tarzlarda kombinlenebilir. Moda trendleri zamanla değişse de oversize kıyafetler, popülerliğini koruyan bir tarz olmuştur.

Oversize Kumaşlar Neler?

Oversize kıyafet çeşitleri daha bol ve geniş kesime sahip oluyor. Kumaş türlerinde ise oversize kıyafetler için belirli bir tanım veya sınırlama bulunmuyor. Bununla beraber de rahatlık, esneklik ve gevşeklik sağlamak amacıyla tercih edilen kumaşlar kullanılıyor. Bu kumaşlar ise şöyle:

Pamuk

Oversize kumaşın vazgeçilmezinin pamuk olduğunu biliyor muydunuz? Pamuk, rahatlık ve nefes alabilirlik sağlayan doğal bir kumaş türü olduğundan oversizeye çok yakışıyor. Pamuklu oversize kıyafetler ise rahat bir tarzda tasarlanıyor.

Triko

Triko kumaşlardan da oversize kesim kıyafetler tasarlanıyor. Çünkü bu kumaş esnek ve hafif olup kıyafetlere hem rahatlık hem de gevşeklik sağlıyor. Bu nedenle oversize triko kazaklar veya sweatshirtler oldukça popüler oluyor.

Jersey

Oversize kumaşları dendiğinde akla gelen bir seçenek de jersey olarak geçiyor. Bu da diğerleri gibi yumuşak ve esnek bir kumaş türü. Genelde tişörtler ve elbiseler gibi hem hafif hem de rahat oversize kıyafetlerin yapımında kullanılıyor.

Örgü

Örgü kumaş modelleri de gevşek ve bol kıyafetlerin yapımında tercih ediliyor. Oversize hırkalar ve kazaklar gibi kalın kıyafetler için örgü kumaşlar kullanılıyor.

Denim

Oversize ceketler ve gömlekler gibi hem daha sert hem de yapısal olarak sağlam kıyafetlerde denim kumaşlar tercih ediliyor. Denim, dayanıklılığı ve şıklığıyla bilindiğinden oversize parçalara çok yakışıyor. Üstelik hem kış hem de yaz aylarında kullanılıyor.

Oversize Kıyafetler Neler?

Oversize kıyafet çeşitleri normal bedenden daha büyük ve geniş bir şekilde tasarlanıyor. Bu tarz kiyafetler, neredeyse her dönem popülerlik kazanan bir moda trendi. O nedenle de sayısız kıyafet modelinde oversize kesime rastlanıyor. Oversize T-Shirt alternatiflerinde bu kesime sıklıkla rastlanıyor. Daha büyük bir kesime ve gevşek bir formata sahip olan oversize tişörtler, rahat bir tarz sunuyor. Bu yönüyle de erkek, kadın, çocuk ve bebek demeksizin herkese hitap ediyor.

Oversize sweatshirt modelleri de sonbahar ve kış aylarının olmazsa olmazını oluşturuyor. Rahatlık ve konfor arayanlar için oversize sweatshirtler mükemmel bir tercih sayılıyor. Büyük boyutları, daha gevşek bir görünüm sağlıyor. Bundan ötürü de hem konforlu hem de modern bir görünümü bir arada sunuyor.  bunun dışında erkeklerin ve kadınların vazgeçilmez parçaları olan oversize ceketler, normalden daha büyük bir kesime sahip olduğundan, rahat bir tarz yaratıyor. Geneld bomber ceketler veya denim ceketler oversize olarak tercih ediliyor. Bunun dışında oversize trençkot ve blazer ceket alternatifleri de revaçtadır.

Oversize dünyası son derece geniş olduğundan her mevsime uygun bir parça bulunuyor. Bu parçalardan biri de Oversize Kazak çeşitleri oluyor. Bol kesimli, büyük boyutlu kazaklar sıcak ve rahat bir stil sunuyor. Triko veya hırka olarak da bulunan ürünler kış aylarında modern görünümü elden bırakmak istemeyenlere öneriliyor. Öte yandan daha bol bir kesime sahip olan oversize pantolon çeşitleri de rahatlıkla kullanılabilen bir alternatifi oluşturuyor.

Genelde rahatlık için geniş paça pantolonlar veya eşofman altları tercih ediliyor. Bunlar hem klasik hem de sportif tasarımları ile her alana uyum sağlamayı da başarıyor. Oversize elbiseler, rahat ve salaş bir tarz yaratıyor. Uzun, gevşek ve geniş kesimli elbiseler olarak bulunuyor. Bebek, çocuk, genç, yetişkin, yaşlı fark etmeksizin yediden yetmişe herkese hitap eden oversize kalıp ürünler üretiliyor. Moda trendleri ise zamanla değiştiğinden yeni oversize tarzlar da ortaya çıkabiliyor. Bu bağlamda siz de moda zevkinize ve tercihlerinize uygun olan oversize parçaları seçerek kişisel tarzınızı yaratabilirsiniz.